2022'de İzlenmesi Gereken Ofis Trendleri
Ortak Çalışma yazıları 31 Ocak 2022 Tuğçe Polat
2022 yılında çalışma hayatınıza verimlilik katacak ve izlenmesi gereken ofis trendlerini sizler için anlattık. Şimdi yazımızı ziyaret edin.
2022'de İzlenmesi Gereken Ofis Trendleri

Özellikle pandeminin ortaya çıkmasıyla birlikte çalışma koşullarımızda köklü değişiklikler oluşmaya başladı. Alışık olduğumuz her doğru bir alternatif üretmeye ve konulara olan yaklaşımlarımızda değişkenlikler ortaya çıktı. İş hayatımızın birçok noktasında hissettiğimiz bu değişiklikler çalışma alanlarında da kendini gösterdi. 2020 yılı itibariyle birçok uluslararası firma evden çalışma veya hibrit çalışma düzeninini çalışma hayatlarına entegre etmeye başladı. Bununla birlikte kendini geliştiren ve değiştiren ofis trendleri ile tanışmaya başladık.

2022 yılının ofis trendlerini merak ediyor musunuz? Dünya genelinde popüler olan ve önemli işletmelerin uyguladığı ofis trendlerini sizin için sıraladık.


1. İşletmeler Artık Esnek Çalışma Modellerine Geçiyor

Esnek çalışma ve evden çalışma modülleri her ne kadar hayatımıza pandemi ile girmiş gibi gözükse de bu çalışma şekilleri çok uzun zamandır mevcuttu büyük ve küçük ölçekli firmalar tarafından kullanılmaktaydı. Bununla birlikte, birçok başarılı firma bu yenilikçi çalışma modüllerini denemiş ve üzerine analizler ve hesaplamalar yapılmıştı. 2022 yılı itibariyle esnek çalışma modeli araştırma aşamasının da üzerine geçerek birçok firma tarafından kabul gören bir çalışma haline gelecek.

Birçok işletme aşağıda verdiğimiz esnek çalışma modülleri arasından kendilerine ve çalışanlarına en uygun olanını çalışma planlamalarına dahil ederek 2022 yılında maksimum verimle çalışmayı hedefliyorlar.

  • Mesaiye 1 veya 2 saat erken başlayıp erken bitirebilir ya da 1-2 saat geç başlayıp geç bitirebilirler.
  • Hibrit çalışma şekli uygulanmaya başlayabilir. Hibrit çalışmada haftanın belli günleri home ofis çalışılırken belli günleri şirkette çalışılacak şekilde planlama yapılır.
  • Ofiste mutlaka bulunması gerekmeyen departmanların çalışanları tamamen home ofis çalışabilir.

2. Sanal Ofisler Yılın Trendi Oluyor

Esnek çalışma modülü hayatımıza entegre olmaya başlarken evden çalışma birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan bahsedecek olursak evde yeterli çalışma motivasyonu bulamamak, ailesiyle yaşayan bireylerin sürekli dikkat dağınıklığına maruz kalması ve ev adreslerinin resmi bir iş adresi olarak kullanılamaması. Bu ve bunun gibi birçok neden iş hayatında yeni bir düzenin ortaya çıkmasına neden oluyor. Bu dezavantajları ortadan kaldıracak bir çözüm ise sanal ofisler.

Sanal ofisler hakkında bilginiz yoksa veya detaylı bilgi edinmek istiyorsanız eğer hemen blog yazımızlarımızdan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sanal ofis çözümü sizlere neler vaat eder? Posta ve kargolarınızın karşılandığı, sekreterya hizmetinin olduğu, ayda belirli bir saat süresince toplantılar düzenleyeceğiniz bir ofis çözümüdür. İşlerinizi yürütmek için fiziki bir alana ihtiyacınız yoksa sanal ofisler sizin için en makul seçeneklerin başında gelecektir. Prestijli lokasyonlarda sanal ofis hizmetinden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

3. Hazır Ofislere Olan Talep Artıyor

Teknolojik gelişmeler, hızla değişen hayat düzeni ve ekonomik dalgalanmalar iş hayatında yeni çözümlerin oluşmasına neden oluyor. Yeni nesil ofis çözümlerinden biri de size birçok alanda kolaylık sağlayacak hazır ofisler.

Hazır ofislerin ne olduğunu Endless Office’in blog yazılarından detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Kısaca özetlemek gerekirse, hazır ofisler isminden de anlaşıldığı gibi tüm ofis mobilyalarının hazır olduğu, yönetici asistanı, aidat, elektrik, ısınma, soğutma gibi tüm ofis hizmetlerinin kiralanan şirket tarafından yönetildiği ofislerdir. Geleceğin trendi olan hazır ofisler aşağıda bahsettiğimiz avantajları nedeniyle yoğun talep gören ofis çözümlerinin başında geliyor.

  • Toplantı Odaları
  • Misafir ve Çağrı Karşılama
  • Profesyonel Evrak Takibi
  • 7/24 Ofis Kullanımı
  • Mutfak Alanı
  • Kolay Ulaşım - Metroya, toplu taşımaya ve ana yollara yakın
  • Klima ve Havalandırma
  • Yüksek Hızda İnternet
  • Sıcak / Soğuk İçecek ve Atıştırmalık İkramlar
  • Stopaj Yerine KDV Avantajı
  • Şirketinize özel 0212, 0232, 0216, 0850, 0232 ile başlayan IP telefon numarası
  • Teknolojik Teknik Destek

4. Büyük ve Pahalı Şehirlerden Güvenli Şehirlere Dönüş Başlıyor

Sanal ve hazır ofis gibi yeni dünya düzeni ile hayatımızda daha popülerleşen çalışma alanlarının hayatımıza girmesiyle pek çok şehirde de yeni ofisler açılmaya başladı. Bu avantajlarla birlikte esnek çalışma fırsatı olan çalışanlar da büyük şehirlerde keşmekeşin içinde yaşamak zorunda kalmamaya başladılar. Hem daha makul fiyatlar ödeyerek hem de kendilerini daha güvenli ve huzurlu hissettikleri illerde yaşama fırsatı olan çalışanlar iş hayatında verimli hale geldiler. Bununla birlikte, gereklilik halinde ister yaşadıkları şehirdeki ister büyük şehirlerdeki hazır ofisleri kullanarak çalışabilir ve diledikleri gibi toplantılarını gerçekleştirebilirler.

5. Ofis Kültüründen Ziyade Kurum Kültürü Ön Plana Çıkıyor

İş hayatındaki yeni trendlerden biri de ofis kültürünün yerine kurum kültürünün ön plana çıkması. Ekonomi koşullarının günden güne zor olması nedeniyle modern ve lüks semtlerde ofis kiralamak oldukça masraflı hale geldi. Bunun önüne geçmek için hazır ve sanal ofis çözümlerinden faydalanabilir ve ofis masraflarınızı minimum seviyeye indirebilirsiniz. Popüler ofis çözümlerinden faydalanarak iş verimliliğinizi kısa sürede artırmak sizin elinizde.

Hızla gelişen teknoloji ve dinamiklere ayak uydurmak için popüler ofis trendlerini takip etmeyi unutmayın. Yeni bir çalışma alanı veya ofis hizmeti arayışındaysanız eğer Endless Office’in trendlere en uygun ofis hizmetlerinden hemen yararlanın.

Daha fazla bilgi edinmek için sizin için özenle hazırladığımız blog yazılarını takip edebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!