Ortak Çalışma Alanı Nedir?
Diğer 30 Temmuz 2021 Tuğçe Polat
Dünya genelinde ortak çalışma alanları giderek artar hale gelmiştir. Bireyler, bu sayede çalışma sürecinde stresli değil, keyifli bir şekilde katılım sağlamaktadır.
Ortak Çalışma Alanı Nedir?

Gelişen ve değişen dünya ile birlikte çalışma şekilleri değişmeye başlamıştır. İş dünyasında yer almak isteyen yeni nesil girişimciler yeni bir sektörün ortaya çıkmasını sağlamışlardır. Geleneksel ofisten ayrılarak ortaya çıkan paylaşımlı ofisler, hazır ofisler ve sanal ofisler hızla yükselişe geçerek son zamanların en çok tercih edilen ofis türü haline gelmiştir.

Geleneksel çalışma ritüelleri zamanla değişmeye başlamıştır. Birçok şirket iş sürecinin daha kaliteli olabilmesi için çalışma alanlarında yeni yöntemler denemektedir.  Coworking  alanları ile şirketlerin stratejelerinde değişimlerde gözlenmiştir.

İnsanlar zaman içerisinde ortak çalışma alanlarının gücünü daha iyi anlamaktadır. Benzer düşünen insanlar ile ortak ağlar kurulup birlikte iş süreçleri oluşturmak ve işbirliği yapmak, girişimciler ve freelance çalışanlar için oldukça verimli hale gelmiştir. Birlikte çalışmanın yapıcı gücünü anlayanlar, iş gücünde artışlar gözlemler.

 

Ortak Çalışma Alanlarında Dikkate Alınması Gereken Stratejileri

Ortak çalışma alanların da bireylerin dengeye sahip olması gerekir ve koordineli çalışmaları şarttır. Koordineli çalışma zaman içerisinde mekanın kimliği ve marka haline gelir. Gelişmenin ve ortak çalışmanın zaman içerisinde daha çok popüler hale geleceği hakkında fikirler edinebilmek için bazı stratejiler mevcuttur.

  • Starbucks Stratejisi

Google, Facebook gibi küresel çaplı şirketler ortak çalışmalar ile oldukça yakından ilgilenmektedirler. Birlikte yürütülen işlerin yükselişi fiyatların düşmesine neden olur. İlerleyen zamanlarda, oluşan nakit açığının kapatılacağı tahmin edilir.

  • Ortak Çalışmanın Yaygınlaşması

Şirketlerin belli bir kısmı hızlı gelişmediği için marj zayıfları ve mülk fazlalığı ortaya çıkar. Ortak çalışmanın bireyler üzerinde destekleyici olduğunu bilen şirketler mülklerinin bir kısmını çalışanlara verir. Zaman içerisinde birlikte çalışma olgusu şirketlerin politikası haline dönüşür. Bu sayede, tutkulu insanlar kaliteli ve başarılı işler ortaya çıkarır. 

  • Klasik Pazar Evrimi

İş arkadaşlarının ortak çalışması, geliştirilen stratejilerin birden fazla departmana yayılmasını sağlar. Yaratılan ortam, iş verimini arttırır ve yönetici sayısının azalmasını vesile olur. Bu değişim klasik pazar evrimi de denebilir.

 

Ortak Çalışma Alanı Ne Değildir?

Coworking alanları dünyada ve Türkiye’de hızlı yayılmaya devam ediyor. Bu yayılma ile geleneksel çalışma ortamından kopuş gerçekleşir. Ortak çalışma alanları ile şirketlerin başarıya ulaşması daha hızlı olur. Hızla gelişen ortak çalışma alanlarının bazen yanlış anlaşıldığı için ne değildiri size açıklıyor olacağız.

  1. Ortak çalışma alanları startuplar için yardım merkezi değildir, sadece alan sağlanır. Ekonomik destek beklemek yanlış olur.
  2. Ortak çalışma alanları masalar ile dolu olan bir mekan değildir. Masaların üzerinde kablolar telefonlar, bilgisayarlar ile dolu karmaşık bir yer olduğu aklınıza gelmesin.
  3. Coworking alanı satılık ofis alanı değildir. Bu sistem çalışanlar için verimliliği artırıcı bir çalışma alanıdır.
  4. Ortak çalışma alanı arkadaş edinmek için gidilecek bir yer değildir.
  5. Çalışma alanı internet ihtiyacınızı gidermek için gidilecek bir yer değildir.
  6. Ortak alanlar oyun oynanabilecek bir ortam da sunmaz.
  7. Ortak çalışma alanı insanların fikirlerini kendi fikrinizmişçesine kullanabileceğiniz bir alan değildir.
  8. Bu sistem tüm işlerinizin mükemmel ilerleyeceği ve fazlasıyla ilham alacağınız bir yer değildir.
  9. Toplantı, eğitim ve yeni insanlarla tanışmak gibi amaçlara hizmet için tasarlanmamıştır.
  10. Bu çalışma alanı keyifli vakit geçirebileceğiniz ve eğlenebileceğiniz bir yer değildir.
  11. Coworking  alanı 7/24 vakit geçireceğiniz bir alan değildir. Çalışma planınızı uygun bir zaman diliminde yapmalısınız.

 

Endless Office Olarak Verdiğimiz Hizmetler

  • Prestijli Konumlarda Ofis
  • Sanal Ofis
  • Hazır Ofis
  • Sabit Masa
  • Toplantı Odaları
  • Ortak Çalışma Alanları

 

Sanal Ofis: Sanal ofis, işiniz için sabit bir resmi iş adresi olarak prestijli bir konum göstererbileceğiniz, kargolarınızın karşılandığı ve müşterileri toplantılarınızı gerçekleştirebileceğiniz ancak çalışma alanınızın (masa, koltuk vb.) olmadığı bir ofis çözümüdür. Sanal ofis çözümümüz ile firmanızın telefonlarını firmanızın ismi ile cevaplıyoruz. Firmanıza bilgi maili geçiyoruz.

Hazır Ofis: Hazır Ofis, isminden de anlaşıldığı gibi tüm ofis mobilyalarının hazır olduğu, yönetici asistanı, aidat, elektrik, ısıtma, soğutma gibi tüm ofis hizmetlerinin ve ekstra masrafların kiralanan şirket tarafından yönetildiği, 7/24 kullanımlı ofislerdir. Endless Office, İstanbul Torun Center, İstanbul Vogue Business Center, Londra Bloomsbury ve İzmir Folkart Towers olmak üzere, rahatınız için her ihtiyacınız düşünülerek tasarlanmıştır.

Sabit Masa: Home-office veya kafe gibi kamusal alanlarda çalışmayı tercih eden ya da sabit bir ofiste çalışmaktan sıkılanlar için alternatif çalışma ortamı olan sabit masalar bir çözüm olarak sizi bekliyor. Sabit masa çözümlerinde yer alan masa/ofisiniz ile ofis masrafınız olmadan profesyonel bir çalışma ortamının tadını çıkarın.Kişiye özel kilitli masa-ofis, kilitli dolap ve lounge alanı ile konsantrasyonunuz bozulmadan rahatlıkla çalışabilirsiniz ve diğer çalışan profesyonellerle coworking ortamında networkünüzü genişletebilirsiniz.

Toplantı Odası: Toplantı Odası kullanımı müşterilerimizin en çok tercih ettiği hizmetlerimizden bir tanesidir. Öncelikle amaçları prestijli adreslerde profesyonel kaynaklarla toplantı düzenlemek olan müşteriler tercih etmektedir. Toplantı odası hizmetimiz ile iş ortaklarıyla buluşmalarınızı, toplantılarınızı ve sunumlarınızı prestijli ve ulaşımı kolay bir lokasyonda gerçekleştirebilir, teknolojik altyapıya sahip toplantı odamızda kolaylıkla sürdürebilir, konforlu alanımızda rahat edebilir ve sunduğumuz ikramlarla sıcak bir ortam yakalayabilirsiniz.

Ortak Çalışma Alanları: Ortak çalışma alanlarımız, iş verimliliği ve işbirliği için tasarlanmıştır. İstanbul’un en gözde merkezi olan Mecidiyeköy Profilo Plaza ve Ataşehir Vogue Business Center'ı seçerek coworking  alanımızda, sizinle benzer fikirlerdeki bir topluluk ile çalışma fırsatını yakalayın. Özel bir masa rezerve ederek yeni olanaklardan yararlanın.

Dünya genelinde coworking alanları giderek artar hale gelmiştir. Bireyler, bu sayede çalışma sürecinde stresli değil, keyifli bir şekilde katılım sağlar. Verimli bir çalışma istiyorsanız, Endless Office hizmetlerinden yararlanmanız yeterlidir.  Ortak çalışma alanı ile ilgili bilgi almak detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beytem Plaza' da lansmana özel %50 indirim.
Şişli'nin en prestijli binası Beytem Plaza'da ulaşım derdine son vermek ister misin? Hazır Ofisler'de lansmana özel ilk ay %50 indirim fırsatını kaçırma!